BabaTB - A mosoly köztünk marad!

Anyasági támogatások: mikor mennyi jár? Segítünk eligazodni, ügyet intézni!

A gyermekvállalás napjainkban sokkal tudatosabb döntés, mint korábban, a párok jóval megfontoltabban közelítenek a kérdéshez. Az anyagi körülmények, a munkahelyi lehetőségek, az állami támogatások és a jövőkép is befolyásolja, hogy egy pár mikor tervezi a gyermekáldást és azt is, hogy mennyi gyermeket vállal.

Az online ügyintézéssel kapcsolatban is segítséget nyújtunk!

Vitathatatlan, hogy most, a koronavírus idején nagyon nehéz az ügyintézés. Mivel nincsenek nyitva a hivatalok, az emberek csak otthonról, online tudják intézni hivatalos ügyeiket. Az elektronikus ügyintézés sokaknak okoz problémát, legfőképp azoknak, akiknek nincs túl sok tapasztalatuk az online felületekkel kapcsolatban. Vannak olyan ügyek, amikkel a nehézségek ellenére is foglalkozni kell, vagyis az érintettek nem várhatnak arra, hogy kinyissanak a hivatalok.

Az SZJA-val összefüggő kedvezmények, támogatások is jól jönnek a családi kasszában!

Amikor egy család növekszik, és gyermeket vállal a pár, ott nagy változások vannak kialakulóban. Új felelősség és új kötelezettségek jelennek meg, ami újabb kiadásokkal is együtt jár. A családi kasszába ilyenkor minden plusz bevétel jól jön, de ezeket természetesen nem csak önerőből lehet előteremteni. A különféle támogatások és kedvezmények között sok olyan van, ami a gyereket vállaló párokat, a kisgyermekes családokat segíti. Ezeket vétek nem kihasználni és nem élni velük, mert a gyerekek jólétét és boldogságát is építik.

Tájékozódj az anyasági támogatásokról és ellátásokról az idei BabaMama Expón!

Az elmúlt időszakban tapasztaltuk, hogy egyre több édesanya érdeklődik cégünk iránt, nem véletlenül, hiszen velünk sokkal egyszerűbb az anyasági támogatások és ellátások intézése. Az érdeklődők közül sokan teszik fel a kérdést, hogy előzetesen hol van lehetőségük részletesebben is tájékozódni vállalkozásunkról, tevékenységünkről. Ha Te is gyermekáldás előtt állsz, és szívesen megismerkednél velünk már most, várunk szeretettel az idei BabaMama Expón!

Bízd ránk az anyasági támogatás ügyintézését!

A szülővé válás nagy horderejű változást jelent minden család életében, ami megnövekedett anyagi terhekkel is jár. Egy kisbabának sok mindenre szüksége van, ezért érdemes minden lehetséges támogatást kihasználni, amit az anya kaphat, illetve igényelhet az államtól. Az egyik ilyen az anyasági támogatás. Ez nem alanyi jogon jár, de mindenki megkaphatja, aki jogosult rá és beadja az igényét, tehát időt szán az anyasági támogatás ügyintézésére. Idő, ebből van a legkevesebb egy frissen anyává vált nő életében, ugye?

A legfontosabb tudnivalók az újszülött személyi igazolványról

2009-től már nem csupán a felnőtteknek van szükségük személyazonosításra alkalmas igazolványra, hanem az újszülötteknek is, ugyanis a hatályos szabály kimondja, hogy minden magyar állampolgárnak rendelkeznie kell személyi igazolvánnyal, születéstől kezdve. Mindenképp érdemes mihamarabb elintéznie a szülőknek az újszülött személyi igazolványt, ugyanis többszöri figyelmeztetés után szabályszegési eljárás is indulhat az anyával vagy az apával szemben.

A baba okmányok intézése legyen a mi gondunk!

Kisbaba érkezik a családba? Már javában tart a készülődés, hogy ha majd világra jön a csöppség, akkor minden készen álljon a fogadására? Nemcsak az érkezésre kell felkészülni, hanem arra is, ami utána következik. A szülés utáni, hivatalos teendők közé tartozik a baba okmányok beszerzése.

Amit az újszülött okmányokról tudni érdemes

Egy gyermek születése óriási öröm, és egyben változást is jelent a család életében, ugyanakkor rengeteg feladattal is jár, aminek a nagyobb része a kicsi gondozása, de nem szabad megfeledkezni a hivatalos teendőkről sem. Nézzük, mi mindent érdemes tudni az újszülött okmányokról!

Ha kibújt, ha még nem, gyertek!

Hozhatod a szíved alatt, a karjaidban, vagy babakocsiban, de az biztos, hogy ott kell lennetek az ország legnagyobb és legszínvonalasabb baba-mama eseményén, ahol a szakma legrangosabb képviselői mutatják be évről évre újdonságaikat, köztük mi is! Szakértő tanácsok, a legújabb baba- és kismama termékek, kedvezményes vásárlási lehetőség és pompás programok várnak!

Csatlakozz te is a kiállítás hivatalos Facebook eseményéhez, hogy elsőként értesülj minden újdonságról!

Két évig jár a hallgató GYED, de ki veheti igénybe?

Hallgató GYED

A fiatalon gyermeket vállaló anyukáknak jó hír, hogy egyetem mellett és után jár az állami támogatás, a hallgatói GYED. A 2018-as változások után pedig még kedvezőbb a helyzetük, ugyanis nem 1 hanem 2 évig lehet igénybe venni, így az anyuka otthon maradhat a babával tovább, nem kell az édesapának GYED-re mennie, vagy az egy éves gyereknek megfelelő bölcsődét keresni, hogy a biztosítása ne szakadjon meg.

Pages

Subscribe to BabaTB RSS