A kosár üres
arany-plusz-csomag
superior-csomag
Slide One
Slide Two
PlayPause
previous arrow
next arrow

A legfontosabb tudnivalók az újszülött személyi igazolványról

2009-től már nem csupán a felnőtteknek van szükségük személyazonosításra alkalmas igazolványra, hanem az újszülötteknek is, ugyanis a hatályos szabály kimondja, hogy minden magyar állampolgárnak rendelkeznie kell személyi igazolvánnyal, születéstől kezdve. Mindenképp érdemes mihamarabb elintéznie a szülőknek az újszülött személyi igazolványt, ugyanis többszöri figyelmeztetés után szabályszegési eljárás is indulhat az anyával vagy az apával szemben.

Az újszülött személyi igazolvány kiállítását bármely kormányablaknál el lehet intézni, leggyorsabban úgy, ha időpontot foglaltok ügyfélkapun keresztül, így kisbabával sem olyan macerás a sok várakozás. Fontos, hogy csak a két szülő közösen készíttethet újszülött személyi igazolványt, vagy a távol maradó félnek nyilatkoznia kell arról, hogy beleegyezik az igazolvány készítésébe. Lényeges továbbá a gyermek jelenléte is, lévén ez egy fényképes igazolvány.

Az újszülött személyi igazolvány kiállítása bizonyos szempontból egyszerűbb, mint a felnőtteké. Az ügyintézéshez szükséges anyakönyvi kivonatot például már a kórház helyben kiállítja a szülőknek, ezen kívül pedig a lakcímkártyára, a szülők személyi igazolványára, lakcímkártyájára és a házassági anyakönyvi kivonatra vagy apasági nyilatkozatra van szükség. Utóbbi értelemszerűen akkor kell, ha a szülők nincsenek összeházasodva.

A gyermekeknek csak 3 évig érvényes az igazolvány, a felnőttekével ellentétben, így fontos figyelni a lejárati dátumot. Leginkább akkor van szükség erre az újszülött okmányra, amikor EU-n belüli külföldi utazás van kilátásban. Ebben az esetben fontos az EU TAJ kártya is, melyet meghatalmazás birtokában mi is el tudunk intézni ügyfeleinknek.

Ha segítségre lenne szükségetek az újszülött okmányok ügyintézésében, keressetek bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Üzenetküldés

Kiállítás feliratkozó

Facebook

Elérhetőség

Cégnév: 
Zilicon Szolgáltató Kft.

Cím: 
2092 Budakeszi, Virágvölgy utca 2.

Személyes átvétel itt:  
1089 Budapest, Orczy út 6. II/204.

Online fizetés a weboldalunkon a CIB Bank támogatásával

CIB Bank Logos

cib payments fizetes